söndag 15 april 2012

Ökade i Nokia

Ökade med 50% i Nokia på 26,84. Haft nokia i något år och har som alla förstått inte varit en lysande affär direkt. Men det kanske vänder ? Teknikbranchen svänger mycker. Ena året är det ett företag som gäller och tjänar pengar nästa år är det ett annat.
Kanske inte så dumt sattsa på nokia som redan verkar uträknade?
Eller blir detta ett exempel på hur jag kastar bra pengar efter dåliga.

4 kommentarer:

 1. Tyvärr tror jag inte Nokia kommer att resa sig. Nersidan är för stor nu. Chansen finns till att någon köper upp Nokia dock (läs: Microsoft). Det kan ju ge en slant. Men har du varit med ett tag så är det antagligen ett bud som du inte är nöjd med. Köps Nokia upp av något annat företag så tror jag att det med största sannolikhet är Nokias patent som de är ute efter. Och då är det säkerligen redan en mobil aktör som köper. Köper Microsoft så gör de det, i min mening, för att de vill satsa på mobiltelefoni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med mycket av vad du säger. När jag gick in i Nokia trodde jag att deras starka varumärke och väl etablerade säljkanaler skulle göra att när vändningen kom skulle dom tjäna bra med pengar igen. Som tur var köpte jag redan efter en stor nedgång så inte lika mycket på minus som man kunde ha varit.
   Men vad är det som säger att inte Nokia kan vända den neggativa trenden? Säg att dom är tillbaka i gamla tiders fulla prakt om 10 år så är det riktigt billiga nu. Jag har tid att vänta.
   Och varför ses det som så självklart att köpa apple och google nu ? Menar samma sak kan hända dom om något år.

   Radera
 2. Det är inte självklart att köpa Google/Apple. Viktigaste är att man har koll på vad man investerar i. Visst kan kanske Nokia vända. Men svårt att vända en sådan stor skuta med så hög fart ner i avgrunden. Visst allt är möjligt för vissa men riskerna är enorma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora teknikföretag har blivit värdelösa förut så det är sant. Det blir iaf ingen mer ökning av Nokia innehavet och % så är det en liten del av portföljen

   Radera