tisdag 26 juni 2012

Ökat i Total

Blev köp av 40 st Total på 42,29 USD. Efter köpet har jag 110 aktier.

Må säga att jag inte är någon expert på företaget. Men ett av det större oljebolagen och bra direktavkastning(nära 7%). Olja är något vi inte kommer att klara oss utan vare sig vi vill eller inte under en väldigt lång tid framöver. Fördelen jag ser det är att det definitivt kommer att finnas en marknad för Totals produkter (olja, kemikalier, bensinstationer). Nackdelen med oljebolag är just att olja är olja... Oljebolagen säljer oljan till världsmarknadspris vilket innebär att de inte har någon direkt konkuransfördel som tex Coca Cola. Men dom får sälja den till skillnad från tex bilföretaget Saab, få som ville köra deras bilar...

Äger sedan tidigare även BP och Statoil.

3 kommentarer:

 1. Total är min favorit bland de stora oljebolagen,jag tror att det är en bra investering på lång sikt och att direktavkastningen är en mycket bra broms vid börsfall. Många stora oljebolag har ju delat upp sig eller som Statoil knoppat av bensinstationerna. Jag tror att Total kommer att göra något liknande förr eller senare.
  Mvh. Stabilekonomi.se

  SvaraRadera
 2. Gillar att det är ett av dom större oljebolagen och direktavkastningen. Men varför har total högre DA än det andra stora drakarna ? vars ligger osäkerheten?

  SvaraRadera
 3. Osäkerheten i Total beror nog på att bolaget är europeiskt efter allt kaos som varit så påverkas alla europeiska bolag i viss utsträckning. Nästa osäkerhetsmoment är den stora exponeringen mot Afrika och ytterligare ett är gasläckan för ett tag sedan. Det fina är ju att i kvalitetsbolag brukar kursen räta upp sig och det är jag övertygad om att den gör även i Total.
  Mvh/ Stabilekonomi.se

  SvaraRadera