fredag 11 januari 2013

Kortfattad sammanställning av året.

Har gjort en kortare sammanställning av det gångna året. Är inte alls lika seriös som jag ser att många andra bloggare är och har månadsbudget o.s.v. Men har senaste åren gått igenom vad jag tjänat och hur mycket som har avsatts till sparande. Sedan brukar jag minst 1 gång per år sammanställa mina olika depåer för att få en bättre överblick över fördelningen mellan aktier/konto/ränteplaceringar och fonder. 

Netto inkomsten från förvärvsarbete blev 437000kr, sparade 241500 så ca 55% vilket ligger i nivå med tidigare år. Klart jag skulle kunna spara betydligt mer men har inte den disciplinen. Men å andra sidan är det väll inte fy skam spara över 20 000kr varje månad. Borde långsiktigt bli en hyfsad slant =). 

Min tillgångar är placerade på följande vis.
Aktier 58%
aktiefonder 5%
ränteplaceringar 22%
konton 10%
Brummer multistrategi 5%

Dagsvärdet den 10 januari var 1 664 503kr 

Känns för mig som en bra fördelning i dagsläget då jag har fina möjligheter öka på mitt aktieinnehav om det dyker upp fina tillfällen.

Reflektioner:
Är både nöjd med sparandet och den aktuella fördelningen. Sedan klart jag gjort av med mycket pengar under året men har haft roligt. En balans som jag personligen tycker är svår att bemästra. Vad är värt att köpa/göra? Får jag "valuta för pengarna"? 
Hur var det nu. Pris är bara vad man betalar för något, värde däremot är vad man får! 

Utvecklingen under året har inte varit den bästa då jag har stora innehav i Fortum/Eon/HM/Avanza. Inte direkt aktier som presterat väl under året men är fortfarande bolag jag långsiktigt tror på så har inga planer alls på att sälja. 

Inväntar deklarationen då jag ska sammanställa årets utdelningar. 

Nytt år nya möjligheter, nya utmaningar och förhoppningsvis framgångar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar