fredag 8 februari 2013

240 Telia aktier.

Köpt 240 Teliaaktier för 43,67 kr styck. Hade 140 stycken sedan tidigare. Ja varför föll valet på Telia. Jag tycker att börsen i stort ser högt värderad ut och jag tror inte fallhöjden i Telia är alls lika stor som börsen i övrigt och med en direktavkastning över 6 % känns det ännu tryggare. Hoppas även på att telekombranchen i allmänhet ska få ett uppsving, Sedan kan vi väll alla konstatera att Telia inte direkt rosas i media i dagsläget. =)

Köpet blev på ISK så andra aktien efter Fortum på ISK. Taktiken är köp av bolag med hög direktavkastning i ISK då den fasta "låga" skatten helt ska tjänas in på att utdelningen beskattas lägre. 

2 kommentarer:

 1. Samma anledning jag köpte Tele2 :)

  Någonstans man kan läsa om vilka aktier du har och dina GAV?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kollat på Tele 2 oxå men valde telia då det känns stabilare. på marknaderna dom verkar är dom ofta största spelaren vilket jag tror kommer vara viktigt framöver.
   Har sedan tidigare AT&T, Telefonica, France telecom så blev en ytterligare riskspridning i telecombranchen. Gjorde en sammanställning av portföljen för ett tag sedan och finns ett inlägg om det. Men har inte med GAV där.

   Radera