tisdag 3 september 2013

Sålt Nordnet och Mekonomen

Sålde Mekonomen och Nordnet idag.
Nordnet köptes som komplement till Avanza när dom var riktigt billiga. Sålde nu då aktien stigit ca 40% då det är Avanza jag långsiktigt vill äga. Var redan från början tänkt att vara en kortsiktig affär. Inte gjorde man sig nå större pengar men 3000kr är alltid 3000. Kan bli en bra krogkväll om man nu vill lägga pengarna på det =) 

Mekonomen var ett extremt litet innehav då jag bara hade 20 aktier. köptes för 190kr och tanken var att köpa fler vid fortsatt nergång men nu har aktien gått upp endel och innehavet var så litet att jag beslutade mig för att avveckla det.

Efter försäljningen ökade jag på innehavet i Statoil men bara med ca 10000kr så aktieexponeringen blir ständigt mindre då jag sätter allt nysparande i räntefonder.


2 kommentarer:

 1. Vad är din tanke bakom att sätta allt nysparandei räntefonder?
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker aktier generellt ser högt värderade ut. Jag tror mig kunna köpa billigare i framtiden... Tänker dock inte sälja av alla aktier för det. Men klart det är svårt att veta, vi kanske har flera års uppgång framöver och att när vi tittat tillbaka om 10 år så är detta lägsta nivån.

   Sedan beror det på vad för person man är. Jag skulle helt enkelt inte känna mig bekväm att äga 100% aktier i detta läge.

   Radera