fredag 21 februari 2014

Tråkig börs!

Tycker dagens börs är tråkig då jag har svårt att hitta bolag att köpa som jag tycker har låg värdering. 
Har dock varit så ett bra tag nu vilket inte gör saken bättre. Känner lite att jag tappar intresset av att läsa nyheter och göra analyser när jag redan _tror_ att jag vet att det inte finns några fina köpkandidater. 

Hade funderingar kring att köpa blanka certifikat men det är egentligen lite emot vad jag tror på. Vet att börsen historiskt och långsiktigt ökar i värde. Bara att agera som jag gjort senaste året att sälja av och minska aktiemängden är kanske nog så mycket spekulation ? Blanka certifikat skulle definitivt öka "spänningen" i portföljen, men är det värt det? Känns fortfarande inte som att börsen är alltför hutlöst övervärderad. Bättre att träna uthålligheten att sitta på stor kassa? Vilket definitivt inte minskar värdet på mina tillgångar, men å andra sidan ökar det inge vidare i dagens lågränteklimat. 

5 kommentarer:

 1. Coca-Cola, Wal-Mart, Elekta och Target är bolag som jag kan tänka mig öka / köpa. Telia och Industrivärden ser ok ut.
  I övrigt håller jag med. Det är svårt att hitta köpvärda kandidater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coca cola äger jag en liten post i. Köpt 2 omgångar i Telia och kan tänka mig köpa mer men då kring 40 kr. Industrivärden är ett bolag jag gärna skulle köpa och äga långsiktigt men börsen brukar gå hårt åt den aktien när det går neråt så väntar även där på iaf en dipp. Nackdelen med utländska bolag blir även att jag personligen tycker det är svårare hålla koll på vad som riktigt händer. Sedan har jag ingen personlig erfarenhet av varken Wall-Mart eller Target. Menar en ica eller willys butik kan jag granska när jag vill =)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Håller med att börsen känns rätt så tråkig i dagsläget svårt att hitta bra köpvärda aktier utan att behöva tumma på kvalitén på bolagen (vilket man inte vill). Tycker som Christoffer att aktier som Coca-Cola, Wal-Mart, Target och Chevron känns som bra kvalité aktier till ett lite mer rimligare pris än resten av börsen.

  MVH
  Utdelningsdagboken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är värderingarna av dessa bolag säkert rimliga men absolut inte rea pris =) Har du eller vet du av någon bra analys av Target ?

   Radera