torsdag 16 januari 2014

Lyxfällan...

Kollade just klart ett avsnitt av tv programmet lyxfällan och hade tänkte reflektera lite över det. 
Kortfattat så var huvudpersonen en yngre tjej som var ensamstående hade 2 barn, 4 katter , 2hudar och en fågel. Hon hade fast jobb med en total nettoinkomst på 20 000kr. 

Som alla som sett lyxfällan vet så är anledningen till programmet och medverkandet i det att man inte förmår pengarna att räcka till..

Nu till det jag hade synpunkter på som är att hon fick ett utbrott då det blev tal om att göra sig av med vissa av sina djur för att få budgeten i balans. Har inte exakta citatet men ni får nog tanken hennes för er klart "Känns som ni tar allt ifrån mig"(Tv, dvd och kamera var redan såld) "Nu vill inte jag vara med längre på detta" Följt av att hon gick iväg och surade. 

Ja hur tänker då människan? Katt nummer 4 var till att börja med finansierad genom sms lån med 140% i ränta. Klart alla förstår att det är tråkigt göra sig av med djur man tycker om... Men vad är det man inte förstår? Till att börja med tycks så många tro att det är någon form av mänskliga rättigheter att ha fint boende,nyaste telefonen,tv,dvd,kamera,husdjur,bil,fina möbler och att få äta gott. Detta är något som man inte får utan som man gör sig förtjänt av genom arbete!! Och att sedan börja lipa över att man kanske måste göra sig av med en del av sina djur, Jag är helt övertygad om att vilken vettig människa som helst skulle ÄTA upp sina djur innan man själv och barnen svälter till döds?
"""känns som ni tar allt ifrån mig""" Problematiken är att så många inte förstår att prylarna dom har i sin bostad aldrig har varit deras. "Ni tar min tv" Men lilla du,, Du har aldrig ägt den!! Den är tagen på avbetalning och du betalar inte. Nettotillgångarna är 0 eller negativa. 

I vanliga fall brukar jag inte jaga upp mig på grund av folks dumhet men ibland blir det väll för mycket. Skrämmande hur vuxet folk sköter sin ekonomi och det är så utbrett att det är beklämmande. 


2 kommentarer:

 1. Såg också programmet idag, man kan ju funderar på hur hon tänker egentligen. Som en kollega så fyndigt sa: Man känner sig ganska dum ibland men så räcker det att slå på lyxfällan så verkar man ju vara en einstein.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe ja i jämförelse är man en riktig stjärna!
   Lyxfällan är dom extrema fallen, men "sättet" är vanligt hos alldeles för många. Okunskap, ovilja att förstå och stoppa huvudet i sanden mentaliteten.

   Radera