fredag 4 april 2014

Sammanfattning av deklarationen.

Har sedan tidigare gjort ett inlägg angående inkomsterna och sparkvoten för året vilket som tidigare skrevs blev 54%

Utdelningen och ränteinkomster landade på 50500kr någon tusenlapp lägre än året innan.

Vinst från aktier och fonder blev 55000kr vilket är högre än förra året då det var nära 0.

Får tillbaka några tusen detta år vilket betyder att jag har lånat ut pengar till staten gratis, känns väll sådär =)
Vissa tycks tro att det är likhetstecken mellan och vinna på lotto och få tillbaka på skatten. Bara att glädjas åt dessa men ser dessvärre inte så på saken.
4 kommentarer:

 1. Skönt att ha bortgjort deklarationen. Är du nöjd med Brummer BMS 2XL? Har precis köpt den och det blir intressant att följa den. Tror på en svängig börs framöver så jag hoppas att BMS håller emot en del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. historiskt så har fonden presterat väldigt bra i nedgångar. Jag är nöjd och har haft brummer MS i flera års tid. Det man må vara medveten om är att man själv inte har en aning om vad förvaltarna pysslar med och hur utvecklingen blir jämfört med index. Man lämnar helt enkelt bort allt ansvar, men som sagt historiskt har det sett bra ut.

   Radera
 2. Nice att du redan gjort klart den!

  Verkar även som att det gick bra för dig förra året!

  Kampen mot index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde det samma kväll som det var möjligt. Har nog för lite inplanerat på min fritid?=) Bra och bra, den procentuella spar delen är jag nöjd med och kan heller inte klaga på lönen. Sedan underpresterar jag stockholmsbörsen men inte så konstigt med en hög andel olika räntepapper. Lätt så här i efterhand tycka man skulle ha agerat annorlunda men ändå följt vad jag tror på och hoppas det lönar sig i slutändan.

   Radera