tisdag 6 januari 2015

Inkomster och sparandel 2014 (bättre än väntat)

Satt alldeles nyss och summerade min nettoinkomst under året och hur mycket som har gått till sparande.

Nettoinkomst: 419663kr 
Sparande: 262600
Sparandet i % av inkomsten: 62,5%

Jag har gjort en förenklad beräkning då jag inte tar hänsyn till eventuell restskatt som härrör från inkomst av tjänst vilket jag alltid brukar få men i olika hög grad. Tror restskatten detta år kommer att bli något högre än vanligt så siffran 62,5% kan vara lite i överkant. 

Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet då jag inte alls trodde den skulle hamna så pass högt. Jag är som oftast relativt ekonomisk, men eftersom jag inte håller koll månad för månad eller gör budget överhuvudtaget så är jag nöjd med utfallet.  

Då kan man fundera över om jag haft ett bra år. Ja det tycker jag, känns som att jag har gjort och köpt det jag vill och värdesätter. Men som sagt är nog som person ganska ekonomisk men med mer fokus på utgifterna och budget hade jag garanterat kunnat öka sparande något. Satte för ett par år sedan som mål att spara 60% och har sedan dess legat mellan 50-60%. 

Tittar man på utfall för 2år sedan så var det enligt följande :
Netto inkomsten från förvärvsarbete: 437000kr
sparade: 241500
Sparande i % av inkomsten: 55%

Förra året skrev jag inte in siffror men sparandet låg på 54%

Inga större skillnader alltså. Har jobbat mindre i år men fått lite högre lån som kompenserade det hyffsat. 

Ska göra en sammanställning av mina innehav senare och när deklarationen kommer ska jag redovisa utdelningen och realiserade vinster o.s.v. Jag är inte lika snabb och ambitiös som andra bloggare och har allt färdigt med fina grafer redan 1 januari ;-) 

Hur har det gått för er under året ?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar